Forside » Samtalesalon

Samtalesalon

For knap 14 dage siden havde vi et digitalt borgermøde på Facebook om kommunens budget. Nu er det jo svært at opgøre præcist, hvor mange der deltog ved ”bare” at kigge med og hvor mange, der deltog aktivt, men der var en del borgere, der var med inde over Facebook debatten.

De emner, der fyldte mest var flere boliger og bedre rammer til børn. Ser man på debatten så var den meget præget af, at mange havde behov for at komme af med forskellige meget specifikke budskaber som fx at toiletterne på mine børns skole bør forbedres. Det forstår jeg sådan set godt, for det er jo det der fylder hos den enkelte.

Dialog mellem kommunens borgere og byrådet er altid godt og derfor er jeg bestemt også tilhænger af arrangementer som eksempelvis digitale debatter om budgettet. Men de har den ulempe, at det hurtigt ender med ikke så meget at være en debat, men mere en platform for at aflevere forskellige kantede budskaber. Samtidig med, at de emner, der er oppe måske ikke er de væsentligste, hvis man ser på, hvor det er presset ligger i kommunens budgetter.

I mandags var jeg inviteret til en samtalesalon om samarbejdet med og i byrådet, især med fokus på overgangen mellem det gamle og nye byråd efter det kommende kommunevalg. Vi var en gruppe på godt 30 mand bestående af embedsmænd, politikere, kommende politikere, journalister med videre.

©Resonans A/S

Det var rimeligt simpelt sat op. Først var der en styret indledning, hvor en række af deltagerne blev interviewet om hvordan de så på forberedelsen af de kommende byråd rundt omkring. Herefter var der en række runder, hvor man placeret i forskellige sofa arrangementer drøftede en række forskellige spørgsmål. Hensigten var ikke at blive enige, men at være åbne over for at høre andres perspektiver på forskellige emner og være åben over for at drøfte sine og andres synspunkter.

©Resonans A/S

For mig var det et meget givende arrangement. Det var interessant at få helt andre vinkler på mine holdninger og tilgange til, hvordan jeg samarbejder med byrådet. Ikke sådan at jeg konkret gør noget helt fuldstændigt anderledes i fremtiden, men jeg har eksempelvis fået et andet syn på, hvilke typer af medarbejdere man skal sætte til at arbejde med byrådet i forskellige situationer.

Nu kan vi jo ikke invitere alle Facebook brugere til at deltage i samtalesaloner, men måske skal vi overveje, hvordan vi udvikler andre debatformer, hvor vi for skabt rum for at tale med hinanden og ikke så meget til hinanden.

Claus

Kommentarer

 

Høj Skrotpræmie Skrot & Brugtbil Opkøber

 

Vi Køber alle slags biler, uanset alder og stand. Skal du have solgt din bil her og nu, vil vi gerne give et uforpligtende bud. Ring eller udfyld vores formular det er helt GRATIS at få et tilbud.

 

Tilføj kommentar