Forside » Min kone samler på stel

Min kone samler på stel

I folkeskolen gik jeg i klasse med en pige, der samlede på et bestemt stel inklusiv bestik. Det betød, at hun eksempelvis til sin fødselsdag kunne få en kagetallerken og en suppeske. Jeg kan huske, hvor fascinerende sindssygt jeg synes det var. Tænk at spilde sine fødselsdagsgaveønsker på sådan noget pjat. Og jeg håber virkeligt, at hun den dag i dag har glæde af sin – forhåbentligt – komplette stel.

Nu har min kone så i en noget sen alder kastet sig over den samme last. Hun (/vi..) samler på hvide tallerkner af kongeligt porcelæn. De ligner meget de tallerkner vi havde i forvejen, men man spiser naturligvis noget bedre på de nye…! Foreløbigt har vi fem, så hele familien kan få samme lækre spiseoplevelse på samme tid. Planen er vist en tallerken om måneden, så den yngstes konfirmation er sikret!

Hvis jeg nu i misforstået indlevelse kom hjem med 5 blå tallerkner, der ikke kan byttes, ja så er jeg ikke sikker på at begejstringen ville være så stor. Nu har hun (vi..) valgt en retning med valg af stel, og alle input er velkomne – bare de passer ind i linien.

Det er lidt det samme med fonde. Rigtig mange gange har jeg været præsenteret for ideer om at søge bestemte fonde og puljer, alene fordi muligheden var der. Ikke fordi de forskellige fonde og puljers formål helt var i tråd med den retning vi var ved at bevæge os i, men ene og alene fordi udsigten til ”gratis” penge var drivkraft i sig selv. Nogle gange har det endda været så grelt, at vi har måtte skrue ned på andre indsatser for at efterleve de krav og betingelser, der knytter sig til at modtage de forskellige tilskud. Jeg har i det hele taget et noget blandet forhold til nytten af fonde og EU-projekter.

I Greve har vi en fundraiser ansat. Hans opgave er systematisk at afsøge mulighederne for at få fondsstøtte til forskellige tiltag i kommunen. Og ser man på de penge han hidtil har skaffet til kommunen, er han bestemt sin løn værd.

Imidlertid vil vi gerne være mere sikre på, at vi først og fremmest skaffer midler til at støtte den udvikling vi gerne vil fremme som kommune og ikke, at vi fremmer en udvikling, der hvor der er midler. Derfor går vi i gang med en proces, der gerne skal ende med en ret klar strategi for, hvad det er for en udvikling vi gerne vil skaffe fondsmidler til at understøtte. For at blive i billedet med stellet, vil vi sikre at nye kagetallerkner, sukkerskåle osv, passer sammen med resten af stellet.

Strategien er ikke lavet endnu og derfor kan jeg ikke entydigt beskrive den, men i min optik bliver vi nødt til at gøre os ret klart, hvad det er for udvikling vi gerne vil fremme i kommunen. Hvordan tænker vi eksempelvis samspillet mellem kommunen, borgerne og erhvervslivet. Når vi har nogle mere entydige svar herpå, er det min klare forhåbning, at vi endnu mere målrettet kan søge fonde, puljer med videre og derigennem fremme en udvikling som vi ikke kan løfte som kommune alene.

Claus

Kommentarer

Hej Claus

Hvor er det befriende at høre, at vi ikke skal løbe efter alle mulige og umulige projekter bare fordi der er penge med.

 

 

 

 

Hej Claus.

Først tillykke med det "nye" arbejde. Det er godt nok et stykke tid siden, men alligevel. Bare en lille ting jeg vil nævne. Du skriver Hun/ vi et par gange. Du kan godt glemme Hun, for du er med til at ønske dig de tallerkner. Og ja gud nåde og trøste dig hvis du kommer hjem med blå tallerkner. Fortsat god dag:)

 

 

Tilføj kommentar