Forside » Hvem bestemmer og hvem holder fast?

Hvem bestemmer og hvem holder fast?

I går var jeg sammen med nogle kollegaer, hvor vi kom til at tale om, hvordan det står til med folkeskolereformen. Altså den reform, der for få år siden blev gennemført med vold og magt og langvarig lockout. Vores billede af status var, at selvfølgelig har reformen ændret noget – nok en del – men rundt omkring i kommunerne, er der taget en del initiativer, der ruller dele af reformen tilbage. Måske fordi det skyldes lokal fokus på, hvad der er bedst kommune for kommune, eller måske fordi ”man” har svært ved at holde fast i de elementer, der er konfliktfyldte.

Det kan nemlig være svært at holde fast i principielle beslutninger, når de bliver konkrete og når stærke fagpolitiske kræfter kommer på banen. Især, hvis man ikke grundigt nok har haft blik for, hvad de flotte overordnede principper betyder i hverdagen efterfølgende og hvilken modstand der eventuelt vil opstå.

I dagens Berlingske er der en ret tankevækkende kronik af de to professorer Jørgen Grønnegaard Christensen og Peter Bjerre Mortensen, der spørger til, hvem der har retten til at bestemme på arbejdspladsen. De tager afsæt i den aktuelle sag med Fyns politi, hvor personaleorganisationerne er utilfredse med den øverste ledelse og rejser i kronikken det spørgsmål, om ledelsen egentlig ikke bare fører de vedtagne politiske beslutninger ud i livet, og om problemet ikke snarere ligger i, at man, hverken fra politisk hold eller fra medarbejdernes side respekterer ledelsens ret til at lede og fordele arbejdet.

Kronikken går lige på og hårdt:

Hvorfor udviser disse ellers så magtbevidste politikere og topledere i bedste fald kun halvhjertet interesse for de offentlige lederes ret til at lede og fordele arbejdet? Det kan ikke være, fordi spørgsmålet ikke er vigtigt. I en tid med knappe ressourcer og politiske ønsker om effektivisering og forandring i den offentlige sektor, er det så vigtigt som aldrig før. Offentlige ledere, der kan og vil kaste sig ud i svære prioriteringer og omstillinger, er en del af løsningen, men man får dem ikke, hvis man ikke politisk og ledelsesmæssigt bakker dem op.

Måske er i virkeligheden den største fejl, som politidirektøren har begået i denne sag, at hun troede, at politikerne mente det alvorligt, når de meldte et sparekrav ud. Havde hun haft en lang fortid i systemet, havde hun vidst, at det i forhold til dansk politi hører til sjældenhederne, at politikerne er parat til at stå på mål for den slags udmeldinger, når Politiforbundet rasler med sine fagpolitiske våben.”

Nu ville det være nemt for mig, at tilslutte mig de 2 professorers kritik – Især fordi min type (altså offentlige ledere) er den ensomme og hårdt prøvede helt i fortællingen. Imidlertid tror jeg, at løsningen ligger et andet sted, nemlig i bedre beslutningsoplæg og beslutningsprocesser.

Jeg er i hvert tilfælde meget optaget af, hvordan vi kan træffe beslutninger, hvor der er rigtig dialog mellem dem, der træffer beslutningen og de, der skal leve med og under beslutningen efterfølgende. Så når vi drøfter fremtiden på eksempelvis dagtilbudsområdet, så skal pædagogernes stemme med helt ind i beslutningsrummet, mod at de så også efterfølgende accepterer de trufne beslutninger og den ledelse, der udmønter dem.

Jeg tror ikke, at vi kommer frem til et fremtidigt Nirvana, hvor alle er enige om alt, men hvis vi skynder os lidt langsomt i beslutningsprocesserne og får gjort principperne konkrete, så tror jeg, at det bliver langt lettere at være topleder fremover. Og det er en langt federe helteposition end den ensomme og forladte i de to professorers fortælling…

Claus

Kommentarer

Kazıyıcıların tehlikeli kimyasal sıvıları uzaklaştırmak için yetkili bir araba satıcısı olduğu hurdaya çıkarılması.

 

Eski zamanların eski arabalarını hurdaya göndermezler, yerine dururlar ve paslanırlar ve yer sürüyorlar.

 

Ayrıca, abonelikten çıkarılmadıkları ve nihayetinde çevreyi tehlikeye atıyorsunuz parasın yutuyorlar.

 

Skrotpriser.com , değil defterinizi  Avantajlı Bir FİYATA saten ALIR 

 

Hurda araçlarının ilk kez SKAT'tan kallırılması gerekir.

Skrotpriser.com'un sizin gibi bir şey yapması durumunda, bir şey yapmak istersiniz.

Mak Denne

Helt enig i at mere dialog er den eneste vej frem. Det er vejen til bedre løsninger og helt nødvendigt i en tid hvor 

Det er vigtigt, at skrotbilerne bliver ophugget af en autoriseret autoophugger, så de farlige kemiske væsker bliver fjernet korrekt.

 

Ofte får folk ikke sendt deres gamle biler til skrotning, og de står derfor i stedet og ruster og optager plads.

 

De sluger også penge, hvis de ikke bliver afmeldt, og de kan i sidste ende være til stor skade for miljøet.

 

Skrotbilen.net køber dine skrotbiler til en fordelagtig pris

 

Skrotbiler skal først afmeldes hos SKAT, hvilket er noget,

som Skrotbilen.net gerne klarer for dig, hvis du sælger din skrotbil til os.

 

Skrotbilen.net forsøger at gøre det så nemt som muligt for alle ejere af skrotbiler at komme af med deres gamle biler.

 

Kontakt os allerede i dag for et tilbud på din Skrotbil

Hurda araba yetkili Araba Yıkım Tarafından hurdaya Olması Önemlidir, bu Yüzden tehlikeli Kimyasal sıvılar düzgün kaldirilir.

 

Cogu kisi hurda eski arabalar gondermek yok, ONLAR Bir Yerde bu nedenle hazırlamakta yer kaplıyor ettik.

 

Ve Onlar abonelikten alamadım've sonuçta Çevreye çok Zararlı Olabilir, ONLAR para yutmak olarak.

 

Skrotbilen.net  senin saten hurda araba Uygun'un FİYATA

 

Hurda Arabalar ilk şey Olduğu, SKAT'a iptal edilmelidir

Skrotbilen.net Olarak boyutu satarsanız, Sizin İçin gerçekleştirmek ists  skrotbil  Bize.

 

Skrotbilen.net  eski araba kurtulmak Için hurda araçların Tüm Sahipleri Için mumkun oldugunca kolay kuyruk getirmeye çalışıyor.

 

senin Skrotbil Bir Teklif Için Bugün BİZE ULAŞIN

De fleste medarbejdere ønsker at blive ledet og anerkender ledelsens ret til at gøre lige præcis det. Enhver leder, skal efter min mening, kunne stille sig op på ølkassen i personalerummet og være i stand til at forklare, hvorfor hun leder som hun gør.

Dialog fremmer forståelse. Og hvis man som medarbejder føler sig hørt og inddraget i udviklingen, er man helt sikkert mere tilbøjelig til at arbejde med og ikke i mod.

Jeg glæder mig rigtig meget til den fortsatte dialog om udviklingen i Greve. Den interesserer os medarbejdere overordentlig meget. Det er en spændende tid.

Helt enig i at mere dialog er den eneste vej frem. Det er vejen til bedre løsninger og helt nødvendigt i en tid hvor (den oplevede?) kompleksitet vokser - og kravene om at arbejde helheldsorientret bliver tydeligere og tydeligere. 

Dialogen vil ud over en teknisk bedre løsning på et givent problem også bidrage til at diverse styringstiltag i højere grad vil fremstå meningsfulde for alle og dermed mere motiverende.

 

Tilføj kommentar