Forside » Fæstebønder fra Falster

Fæstebønder fra Falster

Når jeg spørger min jyske del af familien, er der ingen tvivl. Der hersker en lavere arbejdsmoral på Sjælland. Måske er det derfor at eksempelvis mange håndværksfirmaer har travlt med at slå på deres jyske herkomst, eller når folketingspolitikere, nærmest konkurrerer om hvor jyske de er.

Mobilitetsforsker Martin D. Munk, professor ved Center for Mobilitetsforskning på Aalborg Universitet mener åbenbart lidt det samme som de påstande man typisk bliver mødt med fra jysk side. Således udtaler han i Berlingske:

”Arbejdsetikken og de sociale normer i Vestjylland er medvirkende til, at borgerne er mere villige til at få en uddannelse, klare sig selv og arbejde flittigt”

Og tallene taler deres tydelige spor. Eksempelvis ligger sygefraværet højere og hvad endnu værre er, så er uddannelsesniveauet markant lavere på Sjælland, hvor op imod 24 procent af de unge ikke får nogen uddannelse. Det er simpelthen et kæmpe problem, der gør det endnu sværere for vores landsdel at skabe en vækst eller knytte sig på den vækst, der skabes andre steder.

Læs AEs analyse af uddannelsesniveauet, der viser, hvordan uddannelsesniveauet er fordelt hen over Danmark.

Jeg har hørt alle mulige fantasifulde historier om, at det er tiden med fæstebønder på de store godser, der har præget en hel landsdel til at være frataget eget initiativ. Om det er en genetisk defekt, det ved jeg ikke, men problemet bør i hvert tilfælde tages alvorligt. Derfor hjælper det heller ikke, når man overvejer at centrere uddannelsesinstitutionerne på Sjælland. Det gør det endnu sværere at motivere unge til at uddannelse sig, når transporttiden kommer op i nærheden af 2-3 timer hver dag.

Men kommunen har også et stort ansvar i at gøre de unge mere uddannelsesparate og motiverede. Konkret ved at have fokus på uddannelse og iværksætteri gennem hele skolelivet. Den erkendelse og det ansvar har vi taget på os og håber på at rykke på den lange bane – i samspil med forældre, frivillige, virksomheder mv., som eksempelvis beskrevet tidligere i andet indlæg.

Vores forbandede udfordring er bare, at problemerne presser sig på her og nu, mens løsningerne typisk er på den lange bane. Men vi kan starte med en fælles erkendelse af, at der skal gøres noget. Eksempelvis er jeg meget optaget af, for det første, om vi har en for dårlig arbejdsetik i kommunen og for det andet, hvordan dette så i givet fald ændres. Ikke at jeg lige har 5 løsninger på hånden, men vi bør starte med at kigge kritisk på os selv.

Claus

Tilføj kommentar