Forside » Er det ikke godt nok?

Er det ikke godt nok?

Er der mon slet ikke noget du synes er godt i Greve?”, blev jeg spurgt om forleden dag. Spørgsmålet er nok en reaktion på, at jeg gennem min første tid i kommunen dels har udnyttet fordelen af ”nye øjne” og at jeg dels nok som leder bruger meget tid på at kigge efter forbedringsmuligheder.

Alt godt kan blive bedre”, har jeg flere gange slået på, men det ændrer jo ikke ved at der er rigtig meget godt i eksempelvis Greve kommune. Eksempelvis er jeg sikker på, at kommunens indsats på beskæftigelses- og familieområderne er blandt nogle af de bedste i landet. Der er en sund kultur i organisationen med en god selvforståelse og fokus på effektivitet. Greve er på mange måder en stærk og robust kommune, hvor man kan fremhæve mange ting og områder.

Det er klart, at jeg skal blive bedre til at slå på alt det gode, når nu jeg bliver afkrævet svar på, om jeg slet ikke synes noget er godt. Og det vil jeg naturligvis anstrenge mig for at blive bedre til, men det ændrer ikke på mit grundsyn om, at vi altid kan blive bedre – samtidig med, at vi er stolte af der hvor vi aktuelt er.

Jeg har tidligere skrevet om ”Relentless dissatisfaction with status quo”. En tilstand man systematisk arbejder med at fremme i DONG, hvor medarbejderne hele tiden er optaget af at lave løbende forbedringer af egen indsats samtidig med, at de har det sjovt.

Øvelsen er altså at lave om, forbedre og forandre på en måde, der ikke demotiverer og det er ikke altid lige nemt. Enten fordi der let opstår usikkerhed om, hvad og hvorfor, der skal forandres eller fordi ”plejer” udfordres.

Ham ”plejer”, huserer også i Greve og jeg har allerede mødt ham et par gange fx i budgetprocessen, men jeg tror, at man kan afmontere meget modstand mod nye tiltag, ved at tale grundigt om, hvorfor det kan være på plads med en forandring.

Eksempelvis var Økonomiudvalget på det seneste møde motiveret for at få nogle bud på, hvordan vi næste år – måske – kan tilrettelægge hele budgetprocessen på andre måder og med nye samspil med MED-systemet og kommunens mange interessenter. Måske kan vi ikke komme op med en bedre proces end den vi har i dag, men alene åbenheden over for at se kritisk på det eksisterende er sund øvelse.

Claus

Kommentarer

Salg af skrotbil: Skal bilen skrottes?

Har du en Skrotbil

 

  • - Der er blevet kasseret til syn?
  • - Der er defekt og f.eks. ikke kan starte pga. motoren er brændt af?
  • - Der har fået en trafikskade?
  • - Der er reservedelsbil og som er delvis afmonteret?

 

Så kontakt os i dag og få et gratis uforpligtende tilbud.

Vi Står klar ved telefonen for at hjælpe dig med din skrotbil.

 

Vi skrotter følgende biler:

  • -Personbiler
  • -Varebiler
  • -Skrotbiler Skadet biler
  • -Defekte biler
  • -Pickup’er, 4X4 & lade biler
  • -Biler uden afgift & udenlanske biler

Tilføj kommentar