Fejlmeddelelse

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 af /home/direktoerensblog/public_html/includes/common.inc).
Forside » Claus Thykjærs blog

Claus Thykjærs blog

Nye briller og færre mål

Hvis man tager alle kommunens politikker og klipper ud, hver gang der er en målsætning, så når vi op på 500-600 målsætninger. Hvis vi prøver at skrive målsætningerne bare lidt sammen, så ender vi på 283 (Du kan se dem alle her). Eksempelvis indeholder frivillighedspolitikken 22 målsætninger, der favner bredt i forhold til målgrupper og indsatsområder.

Der kom en bænk

Jeg svømmer tit om morgenen inden jeg møder på arbejde, oftest i Greve Svømmehal, der ligger klods op ad Rådhuset. I svømmehallen er der blevet indført et elektronisk indgangssystem, så man ved hjælp af et armbånd kan komme ind, låse sit skab osv. Ganske smart og sparer samtidig mandskab til salg af billetter. Da systemet gik i luften, blev det indført sådan, at man skulle vente uden for hovedindgangen indtil kl 6.30 før man kunne komme ind. Dette var en ændring i forhold til tidligere, hvor man kunne komme ind i indgangspartiet og vente indtil der blev lukket op.

Fra mange til få strategier og politikker

Kan man som byrådet gå fra at have knap 100 politikker og strategier til kun at have seks til ti overordnede strategiske målsætninger der er styrende for hele kommunen?

I mandags havde vi første drøftelse med byrådet om, hvordan vi kan udvikle en ny måde at lave politisk styring på. Byrådet blev præsenteret for en række forskellige modeller, der spænder fra udelukkende at styre efter nogle få strategiske målsætninger, til at styre efter både målsætninger og politikker.

Forskelle i beskrevet og oplevet praksis

Økonomistyringsprincipper og –praksis, det kan der vel ikke være så meget uenighed i eller kan der?

Ser man nøgternt på tingene, kan man godt få den opfattelse, at det er lige til. Der er regler for, hvordan man håndterer økonomiske udfordringer, hvad man må overføre mellem budgetår, hvordan budgetprocessen kører osv. Regler, der egentlig er lette at forstå. Alligevel levet en række af kommunens økonomistyringsprincipper og praksisser et meget forskelligt liv, alt efter hvem man spørger. Det er i hvert tilfælde konklusionen på en intern rapport, der fokuserer på området.

Privat afkast af velfærdsinvesteringer

Hvis vi ser på kommunens skolebørn, så ved vi, at en del af dem desværre vil havne i kriminalitet, blive stofmisbrugere eller på anden vis få et uheldigt livsforløb. Vi ved også nogenlunde, hvilke børn fra bestemte typer af familier, der har størst risiko for at få et liv, der både er uheldigt og som ligger samfundet til last.

Selv om vi godt ved eller i hvert tilfælde tror på, at man gennem målrettede indsatser rettet mod det bestemte barn og familien, kan mindske risikoen for et uheldigt livsforløb, så er det ikke altid vi som kommune sætter ind eller kan sætte ind.

Samtalesalon

For knap 14 dage siden havde vi et digitalt borgermøde på Facebook om kommunens budget. Nu er det jo svært at opgøre præcist, hvor mange der deltog ved ”bare” at kigge med og hvor mange, der deltog aktivt, men der var en del borgere, der var med inde over Facebook debatten.

Ild i øjnene

Politikere skal have ild i øjnene”, sådan sagde min kollega Frank E. Andersen fra Gentofte kommune, da han besøgte Greve kommunes lederseminar. Frank fortalte om, hvordan man i Gentofte er lykkes med at udvikle nye metoder og mødeformer for at lave politisk arbejde. Former, der giver politikerne ild i øjnene.

Politikerne her i kommunen fik også ild i øjnene som en del af vores lederseminar, da de på aktiv og engageret vis var en stor del af programmet. Det var fedt at opleve!

Kommunestyrets Rommedahl

På en tidlig cykeltur i søndags så jeg først pinsesolen danse og senere en vaskeægte grønthøster, så det var en god investering at komme tidligt ud. En grønthøster er efterhånden et sjældent syn, så man skal være hurtig med kameraet, når man ser en – de er hurtig væk. Landbruget bruger dem ikke længere, kun hobbylandmænd. Så derfor var jeg super glad klokken 7.33 lidt uden for Ugerløse, hvor jeg indfangede en ægte og funktionel grønthøster.

Sider